Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски призова ЕС да предостави повече боеприпаси на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани страните от Европейския съюз да дават на страната му повече муниции и да употребяват замразени съветски активи в нейна изгода, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Във видеообръщение към водачите на страните от Европейски Съюз, които се събраха през днешния ден на двудневна среща в Брюксел, Зеленски изиска по-конкретно средства за противовъздушна защита и артилерийски снаряди.

Той насочи своя апел в миг, когато украинските въоръжени сили изпитват дефицит на муниции, изправени против по-добре снабдената съветската войска, отбелязва Ройтерс.

" За страдание, потреблението на артилерия на бойното поле от нашите бойци е унизително за Европа, тъй като Европа може да обезпечи повече. И е от решаващо значение да го потвърди в този момент ", сподели Зеленски. 

Той прикани още водачите от Европейски Съюз замразени съветски активи на стойност милиарди евро да бъдат употребявани за потребностите на Украйна.

" Несправедливо е, че Европейският съюз продължава да внася без ограничавания зърнени култури от Русия и Беларус ", акцентира украинският президент. Той означи, че до момента в който " украинското зърно се изхвърля по пътищата (от гневни полски фермери) за жалост, достъпът на Русия до европейския селскостопански пазар остава безграничен ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР